„Пирин Лейдис“ на полуфинал за ЧРД на най-малкия си фен

„Пирин Лейдис“ поднесоха голямата изненада в четвъртфиналите на турнира за купата на страната при жените с отстраняването на фаворизирания тим на „Локомотив“ /СтЗ/, който е основен претендент за бронзовите медали в първенството и есента спечели с 1:0 гостуването си в Благоевград. Повторната визита на заралийки в областния център на Пиринско обаче им поднесе горчив хап със същия резултат, но с обратен знак. Гола отбеляза едва 17-годишната Ивана Христова, която влезе на смяна и се разписа в 83-та мин., когато посрещна една отбита топка извън наказателното поле и я заби неспасяемо в мрежата.

Двата отбора си разделиха по едно полувреме на терена в село Рилци. Момичетата на тандема Изабел Баракова-Борислав Ганчев можеха да поведат още в десетата секунда, но от малшанс бе споходена Емили Дамянова. До почивката Габриела Янева и Михаела Минчева удариха гредите, гостенките извадиха късмет и в още няколко ситуации пред вратата им, а през втората част на свой ред взеха инициативата. Вратарката на благоевградчанки Дженифър Кюри обаче извади всичко, преди безкомпромисният изстрел на тийнейджърката Христова да донесе победата, която бе посветена на 3-ия рожден ден на най-верния фен на тима, братчето на защитничката Екатерина Иванова – Михаил.

Жребият за полуфиналите е насрочен за четвъртък, играе се в един мач на неутрален терен. В топ 4 са още „Барокко“ и облагодетелстваните с директни визи без игра НСА и „Локомотив“ /Пд/.

„ПИРИН ЛЕЙДИС“: Кюри, Тодорова, Качулска, Ек. Иванова, Минчева, Янева, Крълева, Грозданова, Шопска, Дамянова, Божинова /Андрейчева, Христова, Стойкова/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *