Питка с кашкавал

Продукти

Брашно – 600 г
Прясно мляко – 250 мл
Мая – 20 г
Яйца – 4 бр.
Масло – 60 г
Сол – 15 г
Захар – 5 г
Настърган кашкавал – 200 г

Начин на приготвяне

1. Маята и захарта се разтварят в затоплено мляко и с малко пресято брашно се прави кашичка, която трябва да втаса. С 3 яйца и 1 белтък, 30 г разтопено масло, сол и останалото пресято брашно се замесва меко тесто, което също трябва да втаса.

2. Малка част от тестото се отделя, а от останалото се разточват 6 кръгли кори, които се намазват с разтопено масло и се поставят една върху друга. Изрязват се 16 триъгълника, както е показано на втората снимка.

3. Всички триъгълници се поръсват с настърган кашкавал и се навиват на кифлички. През средата се натискат с дървено шишче и се нареждат в намаслена тава. Празните пространства се запълват с топчета от останалото тесто. Това е показано на третата снимка.

4. Питката се намазва с разбит жълтък, втасва за около 1 час и се пече на 180 градуса за 40 минути.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *