Топ теми

Пица Капричоза

Необходими продукти:

  • 0.600 кг.тесто за пица
  • 0.100 кг. доматена паста
  • 0.200 кг. бекон
  • 0.100 кг. гъби
  • 0.240 кг. настърган кашкавал
  • 0.080 кг. настърган пармезан
  • 0.050 кг. каперси
  • 0.100 кг. чери домати
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • сухо чили /по желание/

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 3оо°C на горен и долен реотан без вентилатор. Разделяме тестото на две равни топки и ги оставяме да втасат повторно за 0:20мин. През това време нарязваме бекона и гъбите на тънки ивици. Започваме да разпъваме пицата с ръце или  да я разточим  с точилка.

Прехвърляме я в тавичка за пица, оформяме борд и гарнираме с доматена паста. Поръсваме равномерно с настърганият кашкавал. Отгоре разпределяме гъбите и бекона, поръсваме с пармезан и каперсите. Овкусяваме със сол, черен пипер и сухо чили. Печем около 0:12 мин. в най долната част на фурната. След изпичане на пицата поставяме разрязани на половинки чери домати.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *