НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
ЗА ТЕСТОТО
брашно – 225 г
сол – 1 ч.л.
мая – 1 ч.л. суха
зехтин
вода – 6 с.л. хладка
СОС
домати – 6 бр. нарязани
моцарела – 175 г
черен пипер
зехтин
босилек
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресейте брашното със солта в купа и добавете маята. Направете дупка в центъра и изсипете водата и олиото.
Замесете меко тесто и го оставете на топло място за един час. Замесете още веднъж и го разточете на тънка кора. Прехвърлете в намазнена тава.
Нарежете доматите и наредете върху тестото, върху тях сложете резените моцарела. Поръсете с черен пипер и сол, босилек и малко зехтин. Изпечете в загрята на 230 градуса фурна за 15-20 минути.
loading...