Пламен Алексиев с приз „Кмет на месеца“

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев спечели безапелационно приза „Кмет на месеца“ в България. Хиляди са оценили, че празничната програма на община Радомир за 3 март и 143 години от Освобождението на България е най-добрата в страната в категорията на общините до 20 000 души.
Победата на Алексиев в конкурса на тема „Духът на свободата“ при малките български общини дойде с 53,57% от вота на гласувалите. След него остана кметът на Етрополе Димитър Димитров с 33,16% от гласовете, а трети се нареди градоначалникът на Луковит Иван Грънчаров с 13,27%.
Община Радомир организира богата и интересна празнична програма за 3 март тази година. Жителите на общината и гостите на града имаха възможността да видят историческа възстановка на подписването на Санстефанския мирен договор, организирана от Национално дружество „Традиция“. Водещият на програмата – актьорът Божидар Попчев, взриви публиката с рецитал на откъси от стихотворенията на Иван Вазов „Кочо“ („Защитата на Перущица“) и „Опълченците на Шипка“. Десетгодишната Антония Станкова от ОУ „Иван Вазов“ – село Извор просълзи присъстващите с изпълнението на стихотворението „Възпоминания от Батак“ – „Разказ на едно дете“. Фолклорните изпълнения на ансамбъл „Етнофолк“ – Радомир и детска фолклорна група при Народно читалище „Напредък 1895″, с ръководител Инес Михайлова, също предизвикаха аплодисментите на присъстващите жители и гости на града. Освен това по повод 3 март в Общинския исторически музей в Радомир беше организирана и изложба под надслов „80 години паметник на свободата – връх Шипка“.
„За нас Денят на свободата е символ и гордост! Самарското знаме завинаги дава неповторим ореол на Българското опълчение! Затова Радомир празнува с традиция и преклонение! Бих искал да благодаря за признанието. Наградата е плод на колективните усилия на служителите от отдел „Култура“ в община Радомир, членовете на Национално дружество „Традиция“, актьорите, рецитаторите и танцьорите, които направиха вълнуваща за публиката програма на празника. В нашия град винаги почитаме 3 март по подобаващ начин. Занапред ще продължим да честваме Освобождението на България по оригинален и запомнящ се начин, стига епидемиологичната обстановка в страната да позволява това“, заяви по повод заслуженото признание кметът на община Радомир Пламен Алексиев.


Момент от възстановката в Радомир на подписването на Санстефанския мирен договор


КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *