Плодова пита с ягоди

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ягоди – 150 г
  • брашно – 100 г
  • кафява захар – 60 г
  • краве масло – 50 г разтопено
  • яйца – 3 бр.
  • прясно мляко – 30 мл
  • бакпулвер – 1 пак. с ванилия
  • лимонова кора – настъргана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За този сладкиш с ягоди маслото се разбива на пяна, прибавят се захарта, жълтъкът и разбиването продължава.

Прибавят се част от брашното, смесено с бакпулвера с ванилията, прясното мляко и настърганата лимонова кора.

Белтъкът се разбива на твърд сняг, добавя се в сместа, като се разбърква леко с останалото брашно.

Ягодите, очистени, се нареждат върху тестото, като предварително се овалват в брашно или захар.

Разкошният плодов сладкиш се пече в тавичка, намазана с масло.

След изпичане пролетната ягодова пита се поръсва с пудра захар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *