НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ягоди – 150 г
- брашно – 100 г
- кафява захар – 60 г
- краве масло – 50 г разтопено
- яйца – 3 бр.
- прясно мляко – 30 мл
- бакпулвер – 1 пак. с ванилия
- лимонова кора – настъргана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За този сладкиш с ягоди маслото се разбива на пяна, прибавят се захарта, жълтъкът и разбиването продължава.
Прибавят се част от брашното, смесено с бакпулвера с ванилията, прясното мляко и настърганата лимонова кора.
Белтъкът се разбива на твърд сняг, добавя се в сместа, като се разбърква леко с останалото брашно.
Ягодите, очистени, се нареждат върху тестото, като предварително се овалват в брашно или захар.
Разкошният плодов сладкиш се пече в тавичка, намазана с масло.
След изпичане пролетната ягодова пита се поръсва с пудра захар.
loading...