Плодова торта с бишкоти

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • • 300 г бишкоти
  • • 1 компот от 800 г – праскови, кайсии, малини
  • • 400-500 г заквасена сметана
  • • 250 г сирене маскарпоне или крема сирене
  • • 1 ч.ч. пудра захар
  • • 1 бр желатин
  • • пресни или замразени плодове

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пасираме плодовете от компота. Маскарпонето, заквасената сметана, пудрата захар и пасираните плодове се смесват и се разбиват с миксер. Бишкотите се напояват със сока от компота. Половината от тях се нареждат във форма за торта и се намазват с половината от крема, после малко плод и пак редим бишкоти, крем и поръсваме пак плодове. Накрая разтваряме желатина и заливаме тортата. Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *