
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- • 300 г бишкоти
- • 1 компот от 800 г – праскови, кайсии, малини
- • 400-500 г заквасена сметана
- • 250 г сирене маскарпоне или крема сирене
- • 1 ч.ч. пудра захар
- • 1 бр желатин
- • пресни или замразени плодове
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пасираме плодовете от компота. Маскарпонето, заквасената сметана, пудрата захар и пасираните плодове се смесват и се разбиват с миксер. Бишкотите се напояват със сока от компота. Половината от тях се нареждат във форма за торта и се намазват с половината от крема, после малко плод и пак редим бишкоти, крем и поръсваме пак плодове. Накрая разтваряме желатина и заливаме тортата. Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник.