Пол Белогур: Впечатлен съм от визията на Илко Стоянов за развитието на спорта и Благоевград!

Само кандидатът на ПП „Има такъв народ” за кмет на община Благоевград Илко Стоянов се срещна с благодетеля на ФК „Пирин” Пол Белогур в навечерието на кметските избори. Двамата се видяха на стадион „Христо Ботев” и проведоха много ползотворен разговор. Разбира се, акцент на срещата бе развитието на спорта и най-вече на футбола в града. Собственикът на „орлетата” бе приятно изненадан от познанията на Илко Стоянов по темата.  

„Аз вече промотирам Благоевград в САЩ. Скоро тук ще тренират футбол студенти от американски университет – 250 футболисти от цял свят. Това ще бъде от полза за града, тези хора ще харчат парите си тук, това е добре за местния бизнес. Вече сме в Първа лига, видеокамерите ще показват не само мачовете, но и Благоевград, това е страхотна реклама за града”, заяви Пол Белогур.

Той призна, че е впечатлен от управленската програма на Илко Стоянов за развитието на Благоевград, както и на спорта. Двамата бяха категорични, че е от изключително значение партньорството между общината и ФК „Пирин” да се подобри.

„Знам, че стадионът се нуждае от ремонт. Смятам, че община Благоевград трябва да е по-активна и да помага за подобренията на базата на отбора. Ако получа доверието на моите съграждани и стана кмет, вратата на кабинета ми винаги ще бъде отворена за представителите на ФК „Пирин”, както и на останалите спортни клубове в града. Още повече че стадионът ще остане на Благоевград”, сподели кандидат-кметът Илко Стоянов.

Той увери, че като кмет, ако бъде избран, ще иска да се подготвят съвместни проекти между общината и ФК „Пирин” за развитието на базите на клуба. Илко Стоянов бе категоричен, че ще работи за превръщането на Благоевград в значима спортна дестинация. „Тук ще се провеждат важни спортни събития, ще идват в града ни състезатели от страната и чужбина. Това ще има добавена стойност за местните хора. Общината ще помага за развитието на масовия спорт, а грижа на ФК „Пирин” ще е високото спортно майсторство. Заедно можем да поставим ново начало и за спорта в Благоевград”, допълни кандидат-кметът Илко Стоянов. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *