
Необходими продукти:
180 милилитра прясно мляко
60 грама захар
2 яйца
80 грама разтопено краве масло
ванилия
460 грама брашно
15 грама суха мая
за намазване
80 грама разтопено краве масло
за овалване
пудра захар
пълнеж по желание
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и се поставят в контейнера на машината за хляб. Прибавят се изброените продукти в посочения ред. Включва се на програма „тесто“ месене и втасване.
Когато тестото е готово, изсипва се върху набрашнен плот и се разточва на кора с дебелина около 1 сантиметър.
Изрязват се с чашка кръгчета Подреждат се на разстояние едно от друго върху тава, покрита с хартия за печене.
Оставят се да втасат на топло до удвояване на размера, след което се пекат в предварително загрята фурна на 180С. Който има вентилатор, може да го използва на режим вентилатор с долен нагревател на 160С. Пече се около 12 минути до златисто.
Изваждат се от фурната и веднага се намазват обилно с разтопеното краве масло.
Поръсват се с пудра захар.
Изчаква се да се охладят за около 10-15 минути и се напълват с пълнеж (използва се пош), пробивайки дупка отстрани на всяка „поничка“. Овалват се в пудра захар отвсякъде.