
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- яйца – 4 бр.
- захар – 1 и 1/2 ч.ч.
- олио – 150 мл
- портокалов сок – 200 мл
- портокали – настъргана кората на 1 портокал
- есенция – 1 ампула портокалова или ванилова
- шоколад – 100 г черен или млечен
- бакпулвер – 1 пакетче
- брашно – 2 и 1/2 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата много добре със захарта и постепенно добавете олиото, портокаловия сок, есенция и кора. На порции добавяйте пресятото с бакпулвера брашно.
1/3 от сместа раабъркайте с предварително разтопения в микровълнова и охладен шоколад.
Сипете шоколадовата смес в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Отгоре излейте портокаловата смес и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 45 минути.