Продукти
За блата:
300гр бисквити /каквито предпочиташ, но да са по твърдички/,
125 гр масло.
За крема:
2 пак. крема сирене,
100 гр пудра захар,
1 пак суха сметана /за торта/,
малко прясно мляко /за разбиване на сметаната/,
1пак. желатин,
сокът и настърганата кора от 1 портокал.За заливката:
1 портокал,
1 каф.чаша захар,
1 каф. чаша вода,
1 пак. желатин.
Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на трохи и се смесват с мекото масло. Получената смес се изсипва във форма за торта и се заравнява, слага се в предварително загрята а 200 градуса фурна и се запича за около 10 минути. Оставя се да изстине.
Крема сиренето се разбива със пудрата захар, сока и кората от портокала и се смесва с предварително разбитата сметана, накрая се прибавя желатина, който предварително е накиснат за 10-15 мин в 3 суп. лъж. вода и след това разтопен на водна баня. С тази смес се залива блата. Поставя се в хладилник за 2 часа да стегне.
Портокалът се нарязва на шайби и се нарежда върху стегналия вече чийзкейк. От захарта и водата се прави сироп, който ври 3-4 мин. и към него се прибавя желатинът, приготвен по същия начин като по-горе. Поставя се отнаво в хладилник за 2-3 часа да се желира. Да ви е сладко!