Постен кекс с банани

Необходими продукти:

3-4 банана

100 г натурален шоколад (кувертюр)

3-4 с.л. сок (натурален, от компот)

150 г маргарин

150 г кристална захар

200 г пшенично брашно (100 г пшенично и 100 г пълнозърнесто/ 200 г фини овесени ядки)

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1 с.л. натурално нишесте

1/2 ч.л. канела

3 щипки сол

1/4 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното заедно с нишестето, содата и солта. Добавяме канела и индийско орехче, размесваме добре.

Пасираме трите банана заедно с разтопения маргарин. След като се получи меко пюре, прекратяваме пасирането, прехвърляме в купата със сухите съставки.

Наливаме плодовия сок, разбъркваме за кратко.

Нарязваме шоколада на едро, половината прибавяме към останалите продукти.

Прехвърляме в намаслена продълговата форма за печене с дължина 26 см (или кръгла форма с диаметър 22 см). Отгоре поръсваме с останалите парченца шоколад, върху тях редим нарязания на колелца банан. Поставяме в умерено затоплена фурна. Печем на 180 градуса между 40-50 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *