Необходими продукти:
6-7 картофа
1 морков
1 чушка
1 домат
1 глава кромид лук
Олио
Сол на вкус
Черен пипер
Червен пипер
Няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на по-едри кубчета и ги оставете в купа с вода, докато приготвяте останалата част от рецептата.
Измийте зеленчуците (домата, кромида, чушката и моркова) на малки кубчета. Добре би било да обелите домата и едва тогава да го нарежете на малки кубчета.
Сложете тенджерата на котлона и налейте на дъното олио. Щом олиото се сгорещи, сложете нарязаните зеленчуци да се запържат за няколко минути. Поръсете с 1 ч.л. червен пипер и разбъркайте. Когато зеленчуците са се запържили и кромида е омекнал, добавете и картофите, след като сте ги отцедили от водата.
Разбъркайте и оставете за 2-3 минути и те да се запържат, за да поемат от ароматите на запържените зеленчуци.
След това, налейте вода в тенджерата и ако е необходимо, капнете още няколко капки олио. Разбъркайте и оставете да се вари. Щом картофите се сварят, махнете тенджерата от котлона и овкусете картофената яхния със сол на вкус, черен пипер и нарязан на ситно пресен магданоз.