Необходими Съставки
картофи – 800 г, нарязани на шайби
тиквички – 3 броя средни
праз – 1 – 2 стръка или 1 глава лук
моркови – 3 – 4 броя
домати – 2 броя
чесън – 2 – 3 скилиди
магданоз – 1/2 връзка
сол
риган – 1 ч.л. сух
черен пипер – на вкус
червен пипер – 1/2 ч.л.
яйца – 2 броя
сирене – 1 ч.ч. натрошено краве
кисело мляко – 1 кофичка
Начин на приготвяне
Разбъркайте заедно нарязаните на кръгчета тиквички, лук, моркови, 1 домат, счукания чесън, накълцания магданоз, риган, черен пипер и сол на вкус.
Загрейте малко олио в тава и разпределете в нея зеленчуците. Сложете да се изпекат, докато омекнат.
В друга намазнена тава наредете половината нарязани на кръгове картофи, посолете леко, отгоре разпределете 1/2 от зеленчуците и поръсете със сирене.
Следват отново останалите картофи, зеленчуци, сирене. Долейте малко гореща вода в тавата и сложете да се пече до пълното омекване на картофите.
Подредете върху изпечената мусака шайбите от втория домат, поръсете с накълцан магданоз. Залейте постната мусака с разбитите яйца с киселото мляко и върнете във фурната, докато поливът стегне напълно.