Постна мусака

Необходими Съставки

картофи – 800 г, нарязани на шайби

тиквички – 3 броя средни

праз – 1 – 2 стръка или 1 глава лук

моркови – 3 – 4 броя

домати – 2 броя

чесън – 2 – 3 скилиди

магданоз – 1/2 връзка

сол

риган – 1 ч.л. сух

черен пипер – на вкус

червен пипер – 1/2 ч.л.

яйца – 2 броя

сирене – 1 ч.ч. натрошено краве

кисело мляко – 1 кофичка

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно нарязаните на кръгчета тиквички, лук, моркови, 1 домат, счукания чесън, накълцания магданоз, риган, черен пипер и сол на вкус.

Загрейте малко олио в тава и разпределете в нея зеленчуците. Сложете да се изпекат, докато омекнат.

В друга намазнена тава наредете половината нарязани на кръгове картофи, посолете леко, отгоре разпределете 1/2 от зеленчуците и поръсете със сирене.

Следват отново останалите картофи, зеленчуци, сирене. Долейте малко гореща вода в тавата и сложете да се пече до пълното омекване на картофите.

Подредете върху изпечената мусака шайбите от втория домат, поръсете с накълцан магданоз. Залейте постната мусака с разбитите яйца с киселото мляко и върнете във фурната, докато поливът стегне напълно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *