Постна питка

Необходими продукти:

  • мая – 1 пакет суха
  • вода – 400 мл хладка
  • олио – 3 с.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • брашно – 700 г
  • семена – за поръсване

Начин на приготвяне:

От всички продукти (без семената) замесете меко тесто. Разделете го на две части – едната малко по-голяма.

Оформете я на питка и сложете в средата на добре намаслена тава. По-малкото парче тесто разделете на три части, от която едната е за украса.

Другите две оформете на фитили и ги усукайте. С тях се обикаля питката. Оставеното парче тесто се оформя като грозде, кръст, слънце или каквото искате.

Намажете питката с олио и поръсете със семена. Изпечете я в умерено загрята фурна за около 40 минути. 



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *