Постни банички с гъби и маслини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори за баница – 6 листа точени
  • печурки – 100 г
  • лук – 1/2 стрък праз
  • чесън – 2 скилидки
  • домати – 1 голям, обелен и нарязан на кубчета
  • маслини – 4 – 5 броя обезкостени и нарязани
  • магданоз – 2 с.л. нарязан
  • сол
  • олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете зеленчуците и нарежете – праз лука и чесъна на ситно, а гъбите на дребни кубчета.

Загрейте 2 с.л. олио на умерена температура в тиган на котлона. Добавете нарязания праз и пържете около 5 мин, като разбърквате периодично.

Добавете гъбите и чесъна и пържете още около 5 мин. Добавете нарязания домат на кубчета и пържете още около 5 мин, докато се изпари течността от тях. Накрая добавете нарязания магданоз, сол на вкус и нарязаните маслини. Отстранете от котлона.

Разстелете една кора и я намажете с олио. Върху нея поставете втора кора. Нарежете двойния лист на ленти спрямо големината на триъгълните банички, които ще правите.

Поставете от плънката в единия край на лентата, хванете единия ъгъл и прегънете на триъгълник към противоположната страна.

След това хванете получения ъгъл и сгънете нагоре по дължината отново на триъгълник. Сгъвайте, докато нагънете цялата лента на триъгълна баничка.

Напълнете и оформете и останалите ленти от корите за баница.

Подредете плътно една до друга постните банички в тава застлана с хартия за печене.

Намажете ги с олио и поръсете с вода. Изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин или до златист цвят.

Постните банички с гъби и маслини са готови.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *