Постни коледни напукани сладки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 3 ч.чаши
  • сода – 1 ч.л.
  • олио – 1/2 ч.ч.
  • мед – 3/4 ч.ч.
  • вода – 1/2 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Затоплете водата и разтворете в нея меда, като бъркате непрекъснато.

Сипете олиото и продължавайте да разбърквате. Прибавете останалите съставки и замесете меко тесто.

Оставете го да почине за кратко и оформете сладки с големина на орех. Подредете ги в тава с хартия за печене.

Изпечете меденките в загрята на 160 градуса фурна около 10-15 минути.

Постните коледни напукани сладки са готови.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *