Постни кюфтета от леща

Необходими продукти:

200 г леща

1 лук

1 морков

4 стръка магданоз

1 ч.ч. фини овесени ядки – 60 г

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. чубрица

1 ч.л. червен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лещата се измива добре. Половината лук се нарязва на ситно, а морковът се нарязва на малки кубчета. В тенджера се слага измитата леща заедно с лука, моркова и магданоза. Залива се с 550 мл студена вода. Загрява се и на бавен огън се вари около 30-40 минути, докато поеме цялата вода и се свари. Сварената леща се слага в гевгир и се отцежда от водата. Оставя се да изстине напълно.

Фините овесени ядки се слагат при отцедената леща. Сместа се разбърква и се оставя за 15-20 минути. Охладената леща се подправя с кимион, чубрица, червен пипер, половин глава ситно нарязан лук и сол. Омесва се добре.

Оформят се малки кюфтета. Загрява се олио и по две до три минути кюфтетата се пържат от всяка страна.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *