Постни пълнени картофи на фурна

Необходими продукти:

  • картофи – 1 кг. или 6 – 7 бр. големи
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • лютеница – едросмляна, 4 с.л.
  • чушки – 1 бр. червена

Начин на приготвяне:

Измиваме картофите и ги сваряваме леко в подсолена вода, но не до пълна готовност.

След това ги обелваме много внимателно и с малка чаена лъжичка ги издълбаваме. Частта, която се издълбава, не се изхвърля, а я оставяме настрани за по-късна употреба.

Започваме с подготовката на плънката.

Нарязваме лука и моркова на дребно и ги запържваме в предварително загрято олио. Добавяме чушката, която сме нарязали предварително на кубчета и запържваме всичко заедно. Отново не ги запържваме до готовност, а до леко омекване на зеленчуците.

Към тази смес добавяме едросмляната лютеница и картофите (частта, която е издълбана), разбъркваме много добре и пълним нашите издълбани картофи с тази плънка.

Изпичаме на предварително загрята фурна на 180-190 градуса до готовност.gotvach.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *