
Необходими продукти:
- бяло вино – 200 мл
- олио – 50 мл
- сол – 1 равна ч.л.
- брашно – 2 и 1/2 ч.ч. бяло
- царевично брашно – 5 с.л.
- бакпулвер – 1 ч.л.
- ЗА ПОРЪСВАНЕ
- семена – микс
- олио – за намазване
Начин на приготвяне:
В купа сипваме бяло вино, олио, сол. Прибавяме царевично брашно и пресято бяло брашно, смесено с бакпулвера.
Разбърква се с вилица, сипваме на плот поръсен с брашно, замесваме за кратко средно меко тесто. Оставя се да почине за 5 минути и разделяме на две части. От едната се късат топчета и оформяме малко фитилче.
Всяко се връзва на възел, като краищата пъхаме отдолу и нареждаме в тава върху хартия за печене.
Втората част се точи на правоъгълна кора, намазваме с малко олио и поръсваме микс от семена.
Притискаме с пръсти да потънат малко в тестото и нарязваме на пръчици с дължина по избор. Нареждат се в тавата.
Печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 15-20 минути и е готово. gotvach.bg