Постни соленки

Необходими продукти:

  • бяло вино – 200 мл
  • олио – 50 мл
  • сол – 1 равна ч.л.
  • брашно – 2 и 1/2 ч.ч. бяло
  • царевично брашно – 5 с.л.
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • семена – микс
  • олио – за намазване

Начин на приготвяне:

В купа сипваме бяло вино, олио, сол. Прибавяме царевично брашно и пресято бяло брашно, смесено с бакпулвера.

Разбърква се с вилица, сипваме на плот поръсен с брашно, замесваме за кратко средно меко тесто. Оставя се да почине за 5 минути и разделяме на две части. От едната се късат топчета и оформяме малко фитилче.

Всяко се връзва на възел, като краищата пъхаме отдолу и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Втората част се точи на правоъгълна кора, намазваме с малко олио и поръсваме микс от семена.

Притискаме с пръсти да потънат малко в тестото и нарязваме на пръчици с дължина по избор. Нареждат се в тавата.

Печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 15-20 минути и е готово. gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *