Почина басистът на ZZ Top Дъсти Хил

Почина басистът на ZZ Top Дъсти Хил. 72-годишният китарист е издъхнал в съня си в своя дом в Хюстън, щата Тексас. Новината за кончината му съобщиха членовете на групата Били Гибънс и Франк Биърд във Facebook.

„Натъжени сме от новината. На нас и на феновете ни по целия свят ще ни липсва неговото силно присъствие, добрата му природа. Завинаги ще останем свързани с този “Blues Shuffle in C”. Ще ни липсваш много“, пишат неговите колеги и приятели Били и Франк.

В пост на ZZ Top в профила им в социалната мрежа от 23 юли се посочва, че Хил се е прибрал вкъщи, въпреки че в момента групата е на турне. Той си е взел кратка почивка заради проблеми с таза, която беше определена като „леко отклонение от пътя“. 

Били Гибънс и Франк Биърд посочват, че по молба на басиста шоуто трябвало да продължи, а мястото му заел Елууд Франсис – музикант, с който си сътрудничели от години. 

Дъсти е един от оригиналните членове и основатели на „ZZ Top” като водещ басист и втори вокалист, откакто рок групата стартира през 1969 г. След него остават хитове като „Gimme All Your Lovin”, „Sharp Dressed Man”, „Legs”, „Got Me Under Pressure” и др.

През 2019 година ZZ Top отбеляза 50-годишен юбилей с турне и документален филм, озаглавен ZZ Top: That Little Ol’ Band From Texas.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *