Почина 34-г. мечок Стефан, първият обитател на парка в Белица

Почина първият обитател на Парка за танцува мечки в Белица – мечокът Стефан. Тъжната новина съобщиха на фейсбук страницата си неговите гледачи.

Почивай в мир, Стефан🐻! Ще ни липсваш много!Взехме си последно сбогом с първия обитател на Парк за танцуващи мечки Белица. Той живееше там от създаването на убежището, 34-годишният мечок бе освободен от мъките си преди няколко дни, пишат покрусени служителите на парка.

Гледачите на Стефан забелязаха, че той не е активен, както обикновено и много рязко състоянието му бе започнало да се влошава. Движенията му ставаха все по-трудни с всеки изминал ден. Показваше признаци на болка и едва ядеше храна. Стефан незабавно получи лекарства и беше насрочена щателна медицинска проверка. Ултразвуковите и кръвни изследвания разкриха чернодробни тумори и тежка анемия. Лошата прогноза, липсата на възможности за лечение и фактът, че това състояние е силно болезнено за него и влошава благосъстоянието му, доведоха до решението на лекарите.Стефан винаги ще остане един от любимците на посетителите, както и на работещите в Парка, той бе една от най-дружелюбните мечки. Въпреки факта, че той беше по-голям от останалите мечки в заграждението си и можеше да доминира над всички, реалността бе точно обратното, Стефан не се държеше „шефски“, а бе кротък и спокоен. Винаги ще те помним, Стефчо, и нека красивата ти душа почива в мир!, завършва съобщението във Фейсбук.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *