Правила при носенето на обеци

Бижутата са важна част от аксесоарите на всяка дама и в стремежа си да изглежда добре, лесно би допуснала фатални грешки, ако не е запозната с правилата за носенето им.

Съвременните жени притежават поне няколко чифта обеци и е много важно да знаем как да ги комбинираме с други бижута и дрехи, как да избираме подходящи обеци за различни поводи, как да ги поддържаме и съхраняваме, пише Ezine.

Ето това са златните правила за носенето на обеци, които ще ви гарантират винаги стилна визия:

Да не прекалявате

Едно от основните правила при носенето на бижута е да не изглежда претрупано, а да е елегантно и приятно за окото. Дори и най- екстравагантните обеци биха могли да изглеждат добре, ако са в правилната комбинация. Ако сте избрали да сложите по – големи акцентиращи обеци забравете за колието и облечете семпла рокля.

Също така е важно да изберете проста прическа, за да не постигнете ефект на накичена коледна елха. Ако пък решите да носите малки и ненатрапчиви обеци, спокойно може да облечете нестандартна рокля, дебела гривна или голям пръстен.

Да внимавате с грима

Гримът е следващото важно нещо – ако обеците ви са цветни, трябва да съобразите нюанса на сенките и червилото. В случай че са прекалено обемни и привличащи вниманието, изберете семпъл грим. Ако изберете малки и непретенциозни обеци, акцентирайте чрез силен грим върху очите или сложете ярко червило.

Да не смесвате металите

Друго важно нещо е да не избирате различни метали, а да се придържате към един. Истина е, че някои модни дизайнери пуснаха колекции бижута с различни цветове на метала, но много трябва да внимавате, ако решите сами да правите подобна комбинация. Например, ако по принцип носите сребърни обеци, не е добра идея да имате на ръката си златен пръстен или гривна.

Да изберете обеците правилно в зависимост от повода

Перлите са подходящи за бизнес срещи или дневен тоалет. Семпли, изчистени и стилни. Среброто е подходящо за тийнейджъри и млади жени, докато златото придава тежест и е добър избор за дами на средна възраст с висок социален статус. Пластмасовите, дървените и гумените са добра идея, ако ще ходите на плаж, музикален фестивал или къмпинг. Камъни или диаманти може да сложите, ако ще обличате вечерен тоалет за изискано събитие. Ако ви предстои делова среща, изнасяне на лекция пред аудитория или участие в телевизионно предаване не носете дълги, висящи или прекалено блестящи обеци. Рискувате вниманието да бъде привлечено прекалено от обеците и хората да пропуснат казаното от вас. На интервю за работа също е важно да изберете семпли обеци.

Добра хигиена на бижутата

Изключително важно е да поддържате обеците си чисти. Ако не сваляте ежедневните си обеци и спите или се къпете с тях е възможно металът да се окисли, което му придава зеленикав цвят или да се замърсят, ако по тях има детайли и фрагменти. Ако обеците не са от благорден метал и правят рани на ушите ви, по добре ги изхвърлете или ги подарете на някого. Ухото се зачервява и произвежда лимфа в задната си част, което също не остава незабелязано. Мръсните обеци правят много лошо впечатление. Давайте ги за почистване при бижутер или го правете вкъщи, но внимавайте да не нараните повърхността. Съхранявайте ги в кутийки – така са защитени от натрупване и наслояване на прах.

Добре е да се знаят основните естетични правила при избор на обеци, но не трябва да се фокусирате прекалено много върху тях. Всеки има свой собствен уникален стил и е хубаво да давате воля на въображението си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *