Пратиха зад решетките младежи от Алжир и Мароко, опитали да влязат в Сърбия през зелена граница

Четирима от най-топлия континент Африка се изправиха на подсъдимата скамейка в Кюстендил заради опит да прекосят на зелена граница. Двама граждани на Кралство Мароко и двама граждани на Алжир се признаха за виновни в това, че на 11.01.2021 година в местността Славчето, община Трекляно, са направили опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените места.

При двама от тях това е втори незаконен опит за пресичане границите на страната, като престъплението е извършено в изпитателния срок на наказания, одобрени от районните съдилища в Свиленград и Ген. Тошево.

РС – Кюстендил определи наказания „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца и „глоба“ в размер на 100 лева за 25-годишния Юсеф от Кралство Мароко и за 20-годишния Амин от Алжир. Съдът привежда в изпълнение и наложените им наказания от по 6 месеца „лишаване от свобода”, отложени с изпитателен срок от 3 години от РС – Ген. Тошево и РС – Свиленград, с определения от 2020 година. Двамата са с мерки за неотклонение „задържане под стража“.

РС – Кюстендил одобри и други две споразумения, постигнати между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите, като наложи наказания от по 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години и „глоба“ в размер от по 100 лв., за 27-годишния Карим от Алжир и 23-годишния Али Р. от Кралство Мароко. И двамата са неосъждани към момента.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *