Предсказанията за 2020-а, ето какъв трябваше да бъде светът

Намираме се почти на прага на 2020-а година, което за мнозина сигурно звучи направо невероятно. Изкуствен интелект, непрекъснато усъвършенстващи се технологични устройства, телефони, които се отключват чрез сканиране на лицето и още много, много невероятни неща допреди едно-две десетилетия днес са факт, с който всички живеем. Без да се замисляме дори. Е, за някои футуролози светът днес трябваше да е място на летящи коли и персонални хеликоптери, но това не се случи, поне засега.

Вижте някои от най-забавните прогнози и предсказания, които различни футуролози и революционни умове са задали преди много, много години и за тяхно съжаление, все още не са реалност, обобщени от сайта Bestlife.com.

Ще имаме маймуни шофьори

През 1994-а година корпорация RAND, глобална организация с принос към космически програми и развитието на интернет, е заявила своята прогноза, че през 2020 г. ще ползваме услугите на животни като наши служители.

„Панелът RAND планира, че до 2020 г. ще бъде възможно да се отглеждат интелигентни видове животни като маймуните, които ще бъдат способни да изпълняват ръчен труд“, казва Глен Т. Сийборг, автор на книгата „Scinetist Speaks Out“, в която пише за прогнозата на корпорацията. Той допълва, че в прогнозите е влизала и тази възможност за домакинствата, които нямат робот за чистене, да ползват услугите на маймуна, която чисти и се грижи за градината. Също така са предричали и възможността добре тренирани маймуни да се изявяват като семейни шофьори.

Най-накрая ще стигнем до Марс

Марс е мечтаната космическа дестинация за хората от много, много време. Но чак отскоро пътуването до Червената планета се счита за реалистично. И все пак, оптимизъм не ни е липсвал, след като през 1997-а година авторите на списание Wired Питър Шуорц и Питър Лейдън са посочили именно 2020-а година като годината, в която хората ще стъпят на Марс.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *