Предястие от пълнени печени тиквички

Необходими продукти:

  • 1 кг тиквички
  • За плънката:
  • 300 г сирене Фета
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 връзка копър
  • черен пипер
  • сол
  • За маринатата:
  • 5 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. риган
  • сол

Начин на приготвяне:

иквичките (1 кг) се измиват и нарязват на тънки филийки по дължина. Намазват се марината от разбитите зехтин (5 с.л.), пресован чесън (4 скилидки), сушен риган (1 с.л.) и сол. Пекат се на грил от двете страни до готовност. Всяка филийка се навива на ролце, в което с малкa лъжичка се поставя плънка от разбитите сирене Фета (300 г), заквасена сметана (200 г), ситно нарязан копър (1 връзка), черен пипер и сол. Предястието се сервира в плато и е вкусно както топло, така и охладено.1001recepti.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *