Предястие от пълнени чушки с риба тон

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червени чушки – 12 бр. малки (печени, почистени)
сурими – 100 г рулца от раци
риба тон – 150 г от консерва
майонеза – 50 г
пресен лук – 2 стръка
яйце – 1 бр. твърдо сварено
сол – 1 щипка
черен пипер – 1 щипка
маслини – за гарниране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тези пълнени чушлета са идеалното бързо предястие за изискани гости или за компания на чаша хубаво бяло вино.

Приготвя се с чушлета от сорт Пикийо (Piquillo), които често се продават консервирани (печени и белени) в някои от големите вериги магазини.

Отцедете чушките от течността в консервата и ги подредете върху дебел пласт кухненска хартия.

Сложете в блендер рулцата от раци, свареното яйце и рибата тон (също отцедена). Добавете щипка сол и щипка черен пипер.

Пуснете уреда на средни обороти да смели продуктите на парченца, но не на каша.

Сложете майонезата и накълцания пресен лук и разбъркайте до хомогенност.

Напълнете чушлета със тази плънка и ги подредете в плато за сервиране.

Гарнирайте апетитния ордьовър със черни маслини и още малко ситно нарязан пресен лук.

Добър апетит с моето предястие от пълнени чушлета с риба тон!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *