
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червени чушки – 12 бр. малки (печени, почистени)
сурими – 100 г рулца от раци
риба тон – 150 г от консерва
майонеза – 50 г
пресен лук – 2 стръка
яйце – 1 бр. твърдо сварено
сол – 1 щипка
черен пипер – 1 щипка
маслини – за гарниране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тези пълнени чушлета са идеалното бързо предястие за изискани гости или за компания на чаша хубаво бяло вино.
Приготвя се с чушлета от сорт Пикийо (Piquillo), които често се продават консервирани (печени и белени) в някои от големите вериги магазини.
Отцедете чушките от течността в консервата и ги подредете върху дебел пласт кухненска хартия.
Сложете в блендер рулцата от раци, свареното яйце и рибата тон (също отцедена). Добавете щипка сол и щипка черен пипер.
Пуснете уреда на средни обороти да смели продуктите на парченца, но не на каша.
Сложете майонезата и накълцания пресен лук и разбъркайте до хомогенност.
Напълнете чушлета със тази плънка и ги подредете в плато за сервиране.
Гарнирайте апетитния ордьовър със черни маслини и още малко ситно нарязан пресен лук.
Добър апетит с моето предястие от пълнени чушлета с риба тон!