Президентът Росен Плевнелиев стартира строителството на новата си къща с изглед към 3 планини в разложкото село Баня

Президентът Росен Плевнелиев стартира строителството на новата си къща в разложкото село Баня. Според информационната табела на обекта строителните дейности следва да са стартирали преди месец – на 21 юни, и е предвидено да приключат за една година. Изпълнител на обекта е фирмата на разложкия бизнесмен Николай Божанов – „Божанов Груп“ ЕООД.

Вече са отлети основите на новата къща и от тях е видно, че тя не е никак малка, а застроената площ е около 200 кв.м. Площта на имота, върху който се осъществява строителството, е 3 дка. Одобреният ПУП е за жилищно строителство при плътност на застрояване 30% и височина 12 метра. Разрешителното за строеж е издадено на 31.03.2021 година.

Новата къща на Плевнелиев се намира на хълма в местността Рудина. Оттам се открива красива гледка към цялата Разложка котловина, Пирин и Рила, виждат се и последните склонове на Родопите. Курортът Банско също е част от красивия пейзаж, сгушен в подножието на Пирин.

На същия хълм се намира и купената преди малко повече от половин година от ПФК „Черно море“ апартаментна част на голям комплекс, построен миналото десетилетие. Достъпът до имота е по черен път и няма изградена добра инфраструктура. Точно под хълма е и старата къща на Росен Плевнелиев, която той продаде през 2017 година на собственика на Туристическа агенция „Перла Турс“ Йордан Христов за около 550 000 евро. На няколкостотин метра е и най-големият и луксозен хотел в Баня, в който президентът често отсяда. През 2017 година Плевнелиев имаше друго инвестиционно намерение, което след раздялата с бившата му съпруга остана нереализирано.

Няколко месеца след като продаде луксозното си жилище, Общинският съвет в Разлог одобри изготвяне на подробни устройствени планове за трасета на водопровод и електропровод, с които да се захрани имот в землището на Баня, отреден за жилищно строителство. Като собственик на имота фигурираше дружеството „АТЕЛАДИА” ЕООД, представлявана от вече бившата съпруга на Плевнелиев – Юлияна. Скоро след това стана ясно, че президентската двойка се развежда, а бившият държавен глава заживя с Деси Банова. Строителство така и не стартира. Имотът, върху който в момента строи Плевнелиев, е купен миналата година, а сделката е изповядана при разложки нотариус.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *