Присъствените учебни занятия в Югозападния университет се преустановяват до 13 май

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и въведеното извънредното положение, ректорът проф. д-р Борислав Юруков издаде днес /10 април/ нова заповед, с която присъствените учебни занятия в Югозападния университет „Неофит Рилски“, държавните и семестриалните изпити, защити на дипломни работи и публични защити на дисертации се преустановяват до 13 май. Контролът по изпълнението на заповедта се възлага на заместник-ректорите, деканите, помощник-ректора, ръководителите на звена, директорите на дирекции и началниците на отдели.

От въвеждането на извънредното положение обучението в ЮЗУ „Неофит Рилски“ се осъществява дистанционно чрез платформата „BlackBoard” Учебните занятия, за които е невъзможно организиране на неприсъствено (дистанционно) обучение трябва да се проведат след изтичане на периода за неприсъствено обучение, по изготвен и утвърден график за всеки от факултетите.

Важно е да се знае и ,че  крайният срок за заплащане на семестриалните такси за летния семестър на учебната 2019/2020 г. е 15 април 2020 г., катостудентите и специализантите могат да заплатят семестриалните такси по банковата сметка на университета. От ЮЗУ съобщиха и че се удължават с две седмици, след края на извънредното положение, сроковете за подаване на документи за възстановяване на 10 % от внесената такса за обучение, за летния семестър на учебната 2019/2020 година, на всички студенти от редовна и задочна форма , обучаващи се по държавна субсдия, които имат право на това.

Станислава Далева 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *