Продават апетитен общински имот в Сапарево, дупнишки бизнесмен иска минерална вода за къщата си за гости в Сапарева баня

Продажба на апетитен имот от 209 кв.м в село Сапарево и разрешение за използване на минерална вода на два туристически обекта ще гласуват на предстоящата сесия общинските съветници в Сапарева баня.

Кметът на курортната община Калин Гелев е предложил с докладна записка общинските съветници да определят цената на квадратен метър за явен търг на общински имот в село Сапарево.

На мястото на предлаганите за продан 209 кв.м в момента има полуразрушен преместваем обект, който някога е бил цех за банички и се намира в близост до парка на селото. Предедателят на ОбС – Сапарева баня Васил Маргин заяви пред „Струма“, че за момента няма заявен интерес от купувач на имота.

Един от най-заможните дупничани, собственик на вила „Ася“ в Сапарева баня – Николай Ганчев, е депозирал молба в общината, с която иска местните управници да му разрешат да ползва минерална вода за къщата си за гости в размер на 0,02 л/сек.

Както „Струма“ писа, Ганчев купи къщата за гости от полицая от Икономическа полиция в Дупница Славчо Мутафчийски преди няколко години. През 2018 г. инспектори от Комисията за защита на потребителите наложи глоба от 7000 лв. на Ганчев след проверка в къщата му за гости. Проверващите бяха открили нерегистрирани гости на туристическия обект, недобре водена книга за нощувките в обекта… Бизнесменът обжалва пред Районен съд – Дупница, но глобата беше потвърдена.

Ганчев е собственик и на бензиностанция на пътя Дупница-Сапарева баня при село Самораново. Той купи на търг от община Дупница бензиностанция в кв. „Горна махала“ в града за над 177 000 лв.

Молба за ползване на минерална вода за къщата си за гости е подала и Теодора Шиникова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *