Произвол на хора под пагон! Санданчанинът Г. Андонов: Полицаи ме смазаха от бой, ритаха ме с кубинки в главата след гонка из целия град, признавам, че бях пил, но да ме убият ли трябва?

46-годишният санданчанин Георги Андонов поиска думата в „Струма“, за да разкаже как полицаи са го пребили, а после излъгали, че е паднал от колата си.

Георги Андонов не се подчинил на стоп-палка на полицаите в понеделник малко преди полунощ, тъй като бил употребил алкохол. Вместо да спре фиата си, той натиснал газта и избягал. Последвала луда гонка из целия град. Екшънът завършил извън регулацията в циганската махала. Там Георги вижда път без изход, спира автомобила си и се предава на полицаите, които били нощна смяна. Те го смазали от бой, ритали го с кубинките в главата… а след това го закарали в Спешна помощ, твърдейки, че е паднал от колата си. Мъжът е задържан с полицейско постановление за 24 часа.

Ето какво разказа Георги на следващия ден, след като бе освободен от полицейския арест:

„В понеделник вечерта бях наистина пийнал и полицай ми пусна стоп-палка, на която аз не се подчиних. Вместо да спра, се уплаших и им избягах. Патрулката „Опел“ ме подгони и така из целия град, свириха гуми заради нас. Те ме гонят, аз бягам. Хванах по циганската махала нагоре и накрая вече нямаше път, намерих се извън регулация. Спрях колата, излязох от нея и полицаите започнаха да ме ритат с кубинките в главата и кръста. Единият полицай дори се опита да ми запали колата, но не успя, много ми е чудно защо се качи в нея! Ако аз бях изпаднал от колата, както излъгаха в спешното, колата ми щеше да самокатастрофира.

На акта пише имената на полицаите Валентин Бешков и Янко Сулев, които ме пребиха така зверски. Доколкото знам, срещу техния екип има доста жалби. Това не са полицаи вече, това са мутри в униформи! С огромни хематоми съм в областта на очите. По целия гръб и кръст имам адски болки от шутовете. Като куче ме биха. Окей, аз съм избягал, но нали имат номера на колата, защо ме подгониха из града? Ами ако бяхме блъснали човек, защото се създаде допълнителна предпоставка за ПТП? Аз ще си понеса наказанието от закона за това, че съм бил пиян и че съм избягал от стоп-палката. А полицаите, дето ме пребиха, кой ще ги държи отговорни, кой ще ги накаже? Те защо погазват законите? После реват, че им палят колите и „главите“, няма родна полиция вече, всичко е бабаити. Те буквално с тези зверски ритници в главата, дето ми нанесоха, съм сигурен, че няма да съм здрав човек оттук нататък.

Рано или късно всичко ще избие. Щракнаха ми с белезници ръцете и ме пребиха. Първоначално ме гонеше само опелът, след това се включи и втора патрулка в гонката. Там, където ме събориха да ме бият, имаше изпражнения от кон, добре че като ме доведоха в болницата, ми дадоха пижама… Лекарите ме прегледаха на видеозон, скенер на главата ми правиха, други кръвни изследвания и след това ме освободиха, тъй като не е имало явно нужда от хоспитализация.

Това, което ми се случи, няма да го забравя никога, не е човешко. Това не е отношение на полиция. Аз нямам криминални прояви, работя в строителството, виновен съм, че съм пил, но да ме убият ли трябваше? 1.86 промила ми отчете дрегерът”, заключи посиненият от бой Кирил Андонов.

„Искам с тази публикация съответните органи да се самосезират, защото в 21 век не може да има такава полиция. Какво право им дава да пребиват хората? Искат ние да спазваме законите, а за тях няма закони. Защо спешните пишат във фиша, че съм паднал от колата, и те ли играят комбина с полицаите, как може да се измислят фалшиви анамнези? Циганите значи добре им правят, като ги бият. Това спешно ли е, това полицаи ли са Бешков и Сулев, ако някой беше пребил вашия баща така, как бихте спали, а? Но да знаете, всичко се връща на тази земя…”, заключи през сълзи Елена, доведената дъщеря на пострадалия Георги, която го придружаваше. Наели сме адвокат, извадихме медицинско, ще ги съдим до дупка, тъй като началниците на такива полицаи нищо не правят, дано поне правосъдие има…”

ВЕРА ДИМОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. kiro

    има съд за тая работа мишки под прикритие,стига се защитавате под анинимни имена ,напас долна!

    Отговори
  2. Тони

    Пиян, не спира на стоп палка и според него е проблем, че полицията го гонила цяла вечер. А бе, нагло животно, ти не си за бой, ти си за разстрел!

    Отговори
  3. 777

    Нищо му няма…одраскал се е леко и той не помни къде, защото е бил пиян като толуп.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *