Прокуратурата с последни подробности за палежа на „Купола“, ето къде са спипали 43-г. дупничанин

„Потвърди се информацията, че пожарът е тръгнал от електротаблото, той е резултат от умишлен палеж“, съобщи за bTV Борислав Ковачки от Районната прокуратура в Благоевград.

„Лице от Дупница, след скандал в заведението, взема бутилка с бензин и я запалва в таблото, след което бяга с личния си автомобил. В продължение на 8 часа лицето беше под национално издирване. Заловен около полунощ на излизане от българската граница на ГКПП „Калотина“ в посока Сърбия“, обясни още Борислав Ковачки.

Мъжът не е криминално проявен, на 43 години е и има постоянно жителство в Англия. „Доколкото знам, охраната е извадила от заведението конфликтни личности в края на вечерта, не съм бил там, но знам, че е имало конфликт и са се заяли с обслужващия персонал“, посочи и собственикът на заведението – Красимир Цуцаков.

Мъжът е разкрит благодарение на записи от камерите на заведението и на общински камери. На хората, чиято собственост е пострадала при пожара, ще се помогне с еднократна финансова помощ, съобщи кметът на града Илко Стоянов. Мъжът ще бъде задържан за 72 часа за внасяне на постоянна мярка задържане под стража. 

Както struma.bg първи писа, 43-годишният мъж бе задържан късно снощи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *