
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лапад – 1 връзка
киселец – 1 връзка
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
олио – 50 мл
домати – 1 бр.
арпа – 100 г
червен пипер – 1 ч.л.
пушен червен пипер – 1 ч.л.
сол
черен пипер
джоджен – няколко листа пресен
девесил – пресен
лют пипер – на люспи по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настържете на едро ренде глава кромид лук и 1 по-голям морков.
Настържете също 1 домат, може да ползвате и от консерва.
Нарежете лапада и киселеца.
Загрейте олиото и задушете заедно с малко вода лука и морковите.
Щом омекнат, добавете доматите и гответе пролетната яхния 2-3 минути.
След това прибавете двата вида червен пипер, черен пипер, сол, и налейте около литър вода.
Ако обичате пикантни ястия, може да добавите и лют пипер на люспи.
Щом ястието заври прибавете арпа фидето и гответе на слаб котлон 15 минути.
След това добавете нарязаните лапад и киселец, както и пресни джоджен и девисил.
Оставете яхнийката да къкри на котлона още 10 минути.
Поднесете пролетната яхния с лапад и киселец топла, със стрък пресен чесън.
Добър апетит!