Пролетна яхния с лапад и киселец

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лапад – 1 връзка
киселец – 1 връзка
лук – 1 глава
моркови – 1 бр.
олио – 50 мл
домати – 1 бр.
арпа – 100 г
червен пипер – 1 ч.л.
пушен червен пипер – 1 ч.л.
сол
черен пипер
джоджен – няколко листа пресен
девесил – пресен
лют пипер – на люспи по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настържете на едро ренде глава кромид лук и 1 по-голям морков.

Настържете също 1 домат, може да ползвате и от консерва.

Нарежете лапада и киселеца.

Загрейте олиото и задушете заедно с малко вода лука и морковите.

Щом омекнат, добавете доматите и гответе пролетната яхния 2-3 минути.

След това прибавете двата вида червен пипер, черен пипер, сол, и налейте около литър вода.

Ако обичате пикантни ястия, може да добавите и лют пипер на люспи.

Щом ястието заври прибавете арпа фидето и гответе на слаб котлон 15 минути.

След това добавете нарязаните лапад и киселец, както и пресни джоджен и девисил.

Оставете яхнийката да къкри на котлона още 10 минути.

Поднесете пролетната яхния с лапад и киселец топла, със стрък пресен чесън.

Добър апетит!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *