Пролетни рулца с пиле

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки филета
  • ½ пакет кори за баница 
  • 1 морков
  • 1 червена чушка
  • 1 люта чушка
  • ½ голяма глава лук
  • 1 стрък пресен лук 
  • 3 скилидки чесън
  • 20 г сусам за поръсване
  • 1 белтък за слепване
  • 30 – 40 мл олио за намазване 
  • 1 к. л. кимион
  • 1 к. л. къри
  • 1 к. л. кориандър
  • 1 к. л. черен пипер сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките гърди на ситни кубчета или на тънки ивици, зеленчуците направете на жулиени. 

2. Запържете пилето в сгорещена мазнина и го разбъркайте. 

3. Прибавете зеленчуците, без пресния лук. Не е необходимо плънката да се сготви изцяло, защото след това ще се пече още около 18 минути. Запържването помага да се освободи част от водата, която съдържат зеленчуците и месото. 

4. Преди да отстраните от огъня, прибавете солта и подправките. Поставете пресния лук накрая. 

5. Оставете плънката леко да се охлади. През това време подгответе тава с хартия за печене. Върху нея ще подредите готовите рулца.

6. Разполовете корите за баница. Едно рулце се приготвя от половин кора. 

7. Намажете около 1 – 2 см от всички краища с разбит белтък.

8. Поставете плънката в единия край. Изберете късата страна. Не трябва да стига до края, за да може да се подвие. Навивйте на руло и приберете краищата отвътре. 

9. Рулото не трябва да е много стегнато, за да не се спука при печене. Намажете краищата още веднъж с белтък, за да прилепнат по-добре. 

10. С четка разпределете мазнина върху хартията за печене. Подредете готовите рулца в тавата. Сложете мазнина и върху рулцата, поръсете ги със сусам. 

11. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Трябва да се образува златиста коричка. Това отнема около 20 минути. 

12. Така приготвените рулца са по-здравословни и хрупкави. По желание може да ги изпържите във фритюрник или тиган с поне 2 пръста мазнина.gotvenezanachinaeshti.com

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *