Пръхкави домашни локумки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • мас – 1 ч.ч. разтопена
  • пудра захар – 2 с.л.
  • бяло вино – 1/2 ч.ч.
  • жълтъци – 1 бр.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • ябълков оцет – 1 с.л.
  • ванилия – 1 ампула есенция
  • брашно – 400 г
  • ПЛЪНКА
  • локум – 1 кутийка
  • орехи
  • пудра захар – за овалване
  • ванилия – 1 прахче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа налейте разтопената мас, добавете захарта и есенцията, разбъркайте.

Прибавете жълтъка, содата, угасена в оцета и виното. Прибавете пресятото брашно на етапи, докато получите меко и нелепящо се по пръстите тесто.

Поставете тестото в торбичка, а торбичката – в хладилник за 30 минути.

След което извадете тестото и разточете на кора с дебелина 2 мм. Нарежете кората на квадрати 5х5 см с вълнообразен нож за рязане на кашкавал. В средата на всеки квадрат по диагонала поставете орехова ядка и парче локум.

Завийте локума с единия от ъглите, а после със срещуположния – като пашкул. Подредете кифличките в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго, и ги поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете локумките до бледо розов цвят за около 15 минути.

Още горещи поръсете домашните локумки обилно с предварително смесените пудра захар и ванилия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *