
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
зеле – 1500 г
олио – 100 мл
доматено пюре – 300 мл
захар – 1 ч.л.
топла вода – около 1500 мл
сол
червен пипер – 2 ч.л.
черен пипер – по желание
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Зелето се измива, нарязва се на ситно и се слага в тенджерата.
Посолява се и се долива топла вода – около 1 литър, 2-3 супени лъжици олио и се слага на котлона да се задуши.
Когато зелето е почти готово, в касерола сипвам остатъка от олио, нагорещявам го на котлона и сипвам червения пипер да се запържи.
Така приготвената смес сипвам към зелето. Оставям да клокне и добавям доматеното пюре и захарта.
Оставям за 5 минути и изключвам котлона. Поръсвам обилно с магданоз.