
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- гъби – 400 г /манатарки или печурки/
- бяло вино – 250 мл
- пуешки гърди – 800 г
- чушки – 5 бр. червени, сушени или мариновани
- краве масло – 2 с.л.
- праз – 3 стръка
- лук – 1 глава
- червен пипер – 1 с.л.
- черен пипер – 1 с.л.
- кайенски пипер – 1/2 ч.л.
- чесън – 2 скилидки
- сол
- мащерка – 2 стръка
- лучена трева – 1 връзка
- олио – 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете зеленчуците на дребно – чесън, лук, чушки, праз. Пуешките гърди нарежете на дребно и ги запържете в масло и олио. Махнете ги от тигана и отделен настрани.
В същата мазнина задушете праза, лука и чесъна, може добавете и гъбите. Гответе около пет минути. Добавете наситнените чушки. Овкусете с черен пипер, сол, мащерка и двата вида червен пипер.
Налейте виното, добавете пуешкото месо и гответе любимата кавърма за около 25 мин.
Поднесете кавърмата с пуешко с магданоз, лучена трева и други подправки по избор.
Пуешката кавърма с праз е много лесна и вкусна!