Пуешка кавърма с праз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • гъби – 400 г /манатарки или печурки/
  • бяло вино – 250 мл
  • пуешки гърди – 800 г
  • чушки – 5 бр. червени, сушени или мариновани
  • краве масло – 2 с.л.
  • праз – 3 стръка
  • лук – 1 глава
  • червен пипер – 1 с.л.
  • черен пипер – 1 с.л.
  • кайенски пипер – 1/2 ч.л.
  • чесън – 2 скилидки
  • сол
  • мащерка – 2 стръка
  • лучена трева – 1 връзка
  • олио – 3 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете зеленчуците на дребно – чесън, лук, чушки, праз. Пуешките гърди нарежете на дребно и ги запържете в масло и олио. Махнете ги от тигана и отделен настрани.

В същата мазнина задушете праза, лука и чесъна, може добавете и гъбите. Гответе около пет минути. Добавете наситнените чушки. Овкусете с черен пипер, сол, мащерка и двата вида червен пипер.

Налейте виното, добавете пуешкото месо и гответе любимата кавърма за около 25 мин.

Поднесете кавърмата с пуешко с магданоз, лучена трева и други подправки по избор.

Пуешката кавърма с праз е много лесна и вкусна!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *