Пускат движението по обновения участък от Северната дъга

Преди обяд в събота ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км участък от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Това е отсечката след пътния възел със Северната скоростна тангента до кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“, съобщиха от АПИ.

Продължават ремонтните дейности в още две отсечки от Северната дъга на околовръстния път, които се предвижда да завършат до края на 2020 г. До 10 декември се очаква да приключи ремонтът в отсечката, която започва след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге и завършва преди кръстовището с ул. „Хаджи Димитър“ в Нови Искър, с дължина 2,5 км. До края декември ще приключи обновяването на още 2,1 км – между пътния възел със Северната скоростна тангента и пътния възел за Челопечене.

Ремонтните дейности на пътното платно включват усилване на конструкцията с мрежи, където е необходимо, подмяна на асфалтовата настилка, както и възстановяване на банкетите и уширенията, подобряване на отводняването и почистване на крайпътната растителност. Обновяват се и 5 съоръжения в отсечките, които не са ремонтирани от построяването им през 70-те години на миналия век. Изпълняват се дейности по усилване на пътните плочи на съоръженията, подмяна на опорните конструкции, нови тротоарни конзоли. Предвидени са и ремонтни дейности по долното строене на съоръженията, които ще се извършват без спиране на движението.

През 2021 г. ще продължи ремонтът на още над 14,5 км от Северната дъга в участъка след пътния възел със Северната скоростна тангента до пътния възел с бул. „Ботевградско шосе“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *