Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС и другите задържани за бракониерство край Симитли

Пуснаха от ареста бившия шеф на ДАНС. Димитър Георгиев беше задържан за бракониерство. Той бе арестуван край Симитли, заедно със собственика на футболния клуб „Витоша”, известен като „Бистришките тигри“. Задържан бе и още един действащ служител на Държавната агенция „Национална сигурност“. Всички арестувани вече са освободени, съобщава NOVA.

Малко преди полунощ снощи Димитър Георгиев, заедно с още четирима мъже, сред които действащ служител на ДАНС и горски стражар от Симитли, се спускат с джипове от високопланинското село Сушица към село Полена.

Спира ги полицейски патрул, а при претърсването в единия джип е намерен труп на диво прасе. Извикани са горските служител, които установили, че мъжете не разполагат с никакво разрешително за отстрел.

„Получих обаждане от директора на „Държавно горско стопанство Симитли” в 02.55 ч., че органите на полицията са задържали нарушители, които са бракониерствали”, каза Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.

Петимата мъже бяха задържани във Второ районно в Благоевград. Иззети са 4 пушки, 2 заглушителя и 215 патрона. От прокуратурата обаче обясниха, че не могат да повдигнат обвинение на никого, тъй като е нужна балистична експертиза, която да покаже изстрел от коя пушка е убил прасето.

„Трупът на дивата свиня е прибран в хладилна база и трябва да бъде направен обстоен ветеринаро-медицински преглед. Да се установи дали е блъснато, дали е стреляно и т.н.”, обясни Дамянов.

В Сушица хората разказаха, че към ловното стопанство над селото редовно пътували джипове.

Вътрешният министър Бойко Рашков също коментира случая, като акцентира на близките отношения между единия от задържаните и бившия премиер Бойко Борисов. 

„Това пък е толкова срамно, че не знам дали точно в днешния ден трябва да говорим за подобни случаи. Младият служител от ДАНС, който е действащ, за който ви казах, е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри””, каза Рашков.

Предстои да се уточнява каква е била ролята на горския стражар, който е придружавал Димитър Георгиев и останалите от групата.

„Има достатъчно основания да бъде дисциплинарно освободен”, допълни Дамянов.

Срещу служителя до момента не е имало оплаквания и сигнали за нарушения.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *