
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
прясно мляко – 1½ ч.ч.
суха мая – 7 г.
захар – 1 ч.л.
зехтин – 3 ч.л. или олио
брашно – 300 г
сол – ½ ч.л.
сирене – 200 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете прясното мляко, маята, захарта и зехтина или олиото, разбъркайте ги добре и оставете сместа за 10 минути.
Добавете брашното и солта. Оставете за 1 час във фурната на 50°C.
Месете тестото, докато спре да лепне.
Намажете тавичката със зехтин или олио и поръсете с брашно.
Започнете да оформяте малки топчета и ги поставете едно до друго, за да оформите пухкавите милинки.
Намажете ги със прясно мляко. Сложете сиренето отгоре. Оставете да втаса 10 минути във фурната на 50°C.
После печете пухкави и вкусни милинки със сирене 20 минути на 200°C.