НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 500 г
- прясно мляко – 300 мл
- мая – 1/2 кубче
- сол – 1 с.л.
- захар – 1 ч.л.
- олио – 3 с.л.
- сирене – 300 г
- яйца – 1 за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Прясното мляко трябва да е хладко – прибавям маята и захарта и ги разбивам до еднородна смес.
Пресявам брашното и правя кладенче, изсипвам сместа и започвам да меся. След като тестото е готово, го оставям да втасва за 20 минути.
След втасването премесвам отново тестото и го разделям на топки. Взимам една топка, разточвам я, разрязвам я на триъгълници и слагам сиренето на всеки един триъгълник.
Триъгълниците се навиват от широката към тясната страна, нареждам ги в намаслена тава, мажа ги с разбитото яйце и ги слагам да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.
