
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 3 бр.
орехи – 100 г
брашно – 200 г
пудра захар – за поръсване
нишесте – 90 г царевично
прясно мляко – 120 мл
захар – 190 г
бакпулвер – 15 г
олио – 100 мл
ванилия – 2 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа разбийте захарта и яйцата. Добавете олиото и млякото и разбъркайте. Добавете пресетите ванилии, бакпулвер и брашното. Разбъркайте.
Добавете орехите към сместа на ваниловия кекс. Изсипете във форма за кекс, поръсена с брашно и намазнена.
Печете вкусния сладкиш 40 мин. на 180 градуса. Оставете 10 минути във формата, щом бъде готов, после оставете да изстине върху решетка.
Поръсете готовия кекс с орехи с пудра захар.
Може да хапнете пухкавия ванилов кекс за сутрешна или следобедна закуска.