НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 3 броя
- захар – 1 – 1/2 ч.ч.
- масло – 3/4 ч.ч.
- сметана – 1 и 1/2 ч.ч. закваесна
- ванилия – 1 и 1/2 ч.л. есенция
- бакпулвер – 1 и 1/2 ч.л.
- сода – 1 и 1/2 ч.л.
- брашно – 3 ч.ч.
- ягоди – около 300 г пресни
- захар – 2 с.л. пудра
- стафиди – по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поръсете ягодите с пудрата захар в купа. Ако са много големи може да ги разполовите. Разбийте маслото със захарта до побеляване и постепенно добавете яйцата при непрекъснато бъркане.
Следва да добавите заквасената сметана и ванилията. Смесете на едно място брашното, бакпулвера, содата и започнете да ги добавяте на порции към останалата смес. Разбийте до еднородна маса.
Изсипете сместа в по-дълбока и неголяма намазнена тавичка за печене (по възможност с отлепящо се дъно), разпределете ягоди по повърхността, като съвсем леко ги притиснете при нужда. По желание може да наръсите и малко стафиди. Печете пухкавия кекс с ягоди в предварително загряна фурна на 170-180 градуса до приятен загар.
loading...