Пухкав кекс с ягоди

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 3 броя
  • захар – 1 – 1/2 ч.ч.
  • масло – 3/4 ч.ч.
  • сметана – 1 и 1/2 ч.ч. закваесна
  • ванилия – 1 и 1/2 ч.л. есенция
  • бакпулвер – 1 и 1/2 ч.л.
  • сода – 1 и 1/2 ч.л.
  • брашно – 3 ч.ч.
  • ягоди – около 300 г пресни
  • захар – 2 с.л. пудра
  • стафиди – по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Поръсете ягодите с пудрата захар в купа. Ако са много големи може да ги разполовите. Разбийте маслото със захарта до побеляване и постепенно добавете яйцата при непрекъснато бъркане.

Следва да добавите заквасената сметана и ванилията. Смесете на едно място брашното, бакпулвера, содата и започнете да ги добавяте на порции към останалата смес. Разбийте до еднородна маса.

Изсипете сместа в по-дълбока и неголяма намазнена тавичка за печене (по възможност с отлепящо се дъно), разпределете ягоди по повърхността, като съвсем леко ги притиснете при нужда. По желание може да наръсите и малко стафиди. Печете пухкавия кекс с ягоди в предварително загряна фурна на 170-180 градуса до приятен загар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *