Продукти
Тиква – 1 кг
Прясно мляко – 300 мл
Яйца – 2 бр.
Брашно – 1 суп.лъж.
Захар – 200 г
Ванилия – 1 бр.
Орехи – 80 г
Ябълка – 1 бр.
Начин на приготвяне
Тиквата се измива и се нарязва на резени. Пече се един час при 200 градуса. Прясното мляко се слага да заври заедно със 100 г захар. Яйцата и брашното се разбиват и при непрекъснато бъркане се добавя по малко от горещото мляко. След това се връща на котлона и кремът е готов, след като се сгъсти. Слага се и ванилията. Останалата част от захарта се карамелизира и се разбърква с начупените орехи и обелената ябълка, нарязана на малки кубчета. Резените от опечената тиква се издълбават, част от нея се слага в готовия крем, като предварително се намачква с вилица. Тиквата се пълни с крема и карамелизираните ябълки и орехи.