Пълнени зелени чушки по гръцки

Необходими продукти за 2 порции:

4 бр. зелени чушки

1 бр. яйце

120 гр. краве сирене

3 с. л. олио

1/2 ч. л. червен пипер

1/2 к. л. чубрица

сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Чушките се измиват (цели, заедно с дръжките) и се подсушават.

Изпържват се в силно загрятото олио и от двете страни (по около 2 – 3 мин. от всяка страна).

Изваждат се в чиния и се посоляват.

Краве сиренето се натрошава и се смесва с разбитото яйце. Разбърква се.

В тигана, в който са пържени чушките, за кратко се запържва сместа от яйце и сирене – за около 20 – 30 сек. Подправя се с чубрицата и се разбърква.

Охладените чушки се срязват и се напълват с плънката от яйца и сирене. Отгоре се поръсват с червен пипер.

Сервират се топли и по желание може да се гарнират с млечна салата, която е подправена с копър и чесън.albus-bg.com

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *