Необходими продукти за 2 порции:
4 бр. зелени чушки
1 бр. яйце
120 гр. краве сирене
3 с. л. олио
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 к. л. чубрица
сол – на вкус
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват (цели, заедно с дръжките) и се подсушават.
Изпържват се в силно загрятото олио и от двете страни (по около 2 – 3 мин. от всяка страна).
Изваждат се в чиния и се посоляват.
Краве сиренето се натрошава и се смесва с разбитото яйце. Разбърква се.
В тигана, в който са пържени чушките, за кратко се запържва сместа от яйце и сирене – за около 20 – 30 сек. Подправя се с чубрицата и се разбърква.
Охладените чушки се срязват и се напълват с плънката от яйца и сирене. Отгоре се поръсват с червен пипер.
Сервират се топли и по желание може да се гарнират с млечна салата, която е подправена с копър и чесън.albus-bg.com