За палачинките
4 бр. яйца
брашно
1 бакпулвер
сол
За плънката:
200 г шунка или малотраен колбас
1 глава лук
2 бр. кисели краставички
4 с.л. мариновани гъби
1 ч.л. нишесте за готвене или брашно
1 с.л. суха сметана
сол и черен пипер
магданоз
loading...
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Брашното, бакпулвера, яйцата и малко сол се смесват с вода или мляко, да се получи хомогенна смес с гъстота на боза. Изпичат се палачинките в тиган без мазнина, след което леко се намазват с маргарин. Задушава се лукът и след като омекне към него се прибавят нарязаните на много малки парченца шунка, гъби и кисели краставички, сосът се сгъстява с нишестето, разтворено в много малко вода и сухата сметана. В средата на всяка палачинка се слага по една пълна лъжица от плънката и се сгъва като плик. По желание отгоре може да се настърже кашкавал и леко да се затопли във фурната или микровълновата печка.