Пълнени палачинки

За палачинките

4 бр. яйца

брашно

1 бакпулвер

сол

 

За плънката:

200 г шунка или малотраен колбас

1 глава лук

2 бр. кисели краставички

4 с.л. мариновани гъби

1 ч.л. нишесте за готвене или брашно

1 с.л. суха сметана

сол и черен пипер

магданоз

loading...


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Брашното, бакпулвера, яйцата и малко сол се смесват с вода или мляко, да се получи хомогенна смес с гъстота на боза. Изпичат се палачинките в тиган без мазнина, след което леко се намазват с маргарин. Задушава се лукът и след като омекне към него се прибавят нарязаните на много малки парченца шунка, гъби и кисели краставички, сосът се сгъстява с нишестето, разтворено в много малко вода и сухата сметана. В средата на всяка палачинка се слага по една пълна лъжица от плънката и се сгъва като плик. По желание отгоре може да се настърже кашкавал и леко да се затопли във фурната или микровълновата печка.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *