
Необходими продукти:
1 1/2 кг картофи
150 г кралски печурки
150 г бекон
2 стръка зелен лук
2 стръка розмарин
черен пипер
сол
30 г пармезан
40 г масло
Начин на приготвяне:
Картофите (1 1/2 кг) се измиват много старателно и се поставят в намаслена тава цели и без да се белят. Поръсват се със сол и се пекат в силна фурна до пълна готовност.
През това време беконът (150 г) и кралските печурки (150 г) се нарязват на дребно и се запържват на тиган в маслото (40 г).
Щом картофите са готови, се разрязват на четири, но без да се разполовяват. В сърцевината им се разпределя плънката от гъби и месо, добавя се ситно нарязан пресен лук, поръсва се със сол и черен пипер и накрая се посипва настърган пармезан.
Ястието се сервира горещо и по желание се поднася с връхчета пресен розмарин.1001recepti.com