Пълнени печени картофи с гъби, бекон и пресен лук на фурна

Необходими продукти:

1 1/2 кг картофи
150 г кралски печурки
150 г бекон
2 стръка зелен лук
2 стръка розмарин
черен пипер
сол
30 г пармезан
40 г масло

Начин на приготвяне:

Картофите (1 1/2 кг) се измиват много старателно и се поставят в намаслена тава цели и без да се белят. Поръсват се със сол и се пекат в силна фурна до пълна готовност.

През това време беконът (150 г) и кралските печурки (150 г) се нарязват на дребно и се запържват на тиган в маслото (40 г).

Щом картофите са готови, се разрязват на четири, но без да се разполовяват. В сърцевината им се разпределя плънката от гъби и месо, добавя се ситно нарязан пресен лук, поръсва се със сол и черен пипер и накрая се посипва настърган пармезан.

Ястието се сервира горещо и по желание се поднася с връхчета пресен розмарин.1001recepti.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *