Необходими продукти:
12 бр. големи гъби печурки
1 с.л. лимонов сок
черен пипер, сол
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 с.л. олио
2 бр. домати
350 г спанак
50 г настърган кашкавал
4 с.л. бяло вино
4 с.л. месен бульон
Начин на приготвяне:
Изваждаме пънчетата на гъбите и ги нарязваме на ситно. Поливаме печурките с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре. Задушаваме нарязания на ситно лук, счукания чесън и пънчетата в 1 лъжица олио. Нарязваме на ситно почистените от семките домати и ги разбъркваме с нарязания на ситно спанак, половината от настъргания кашкавал и лучената смес. Пълним с връх гъбите с плънката. Поръсваме с останалия кашкавал и ги нареждаме в тавичка. Поливаме ги с останалото олио, виното и бульона. Печем ги 15-20 минути в предварително загрята на 200С фурна.