пилешки бутчета – 8 бр. обезкостени (горни)
ябълки – 1 бр. твърда
стафиди – 2 с.л.
захар – 2 ч.л.
лук – 1 глава
зехтин
ром – 1 с.л.
пълнозърнест хляб – 60 г натрошен
ябълков сок – 60 мл
бахар – 1/4 ч.л.
кимион – 1/2 ч.л.
В малка купа сложете стафидите и ги залейте с рома. Оставете да се накиснат за 20-тина минути. Обелете и почистете ябълката от семките, нарежете я.
Загрейте тиган и сипете в него малко зехтин. Запържете ябълката и лука, сложете капак и пържете 5 минути на умерен огън, като разбърквате често.
Смесете канелата, бахара и захарта, изсипете сместа при пържените ябълки. Добавете стафидите и натрошения хляб при непрекъснато разбъркване. Разпределете плънката и напълнете бутчетата, завийте ги и закрепете с клечки страничните им ръбове.
Загрейте скарата на умерен огън. Намажете я с мазнина и сложете пилешките бутчета, като преди това ги намажете с ябълков сок.
След около 8 минути обърнете от другата страна, намажете с още ябълков сок и печете до пълна готовност.