Пълнени чушки по градинарски

Необходими продукти:

1 кг червени чушки
200 г микс зеленчуци с царевица и грах 
250 г телешка кайма 
1 глава лук 
150 г ориз 
1 морков 
1 домат 
кимион и черен пипер на вкус 
1 ч.л червен пипер 
2 ч.ч. прясно мляко 
7 с.л. брашно
3 жълтъка
щипка чубрица 
2-3 стъка пресен магданоз 
сол на вкус 
200 г кисело мляко 
олио за запръжка

Начин на приготвяне:

Лукът се запържва в олиото, след което се добавят настърганият морков, наситненият домат и каймата. След като се запържат добре се добавят миксът зеленчуци, оризът и подправките – чубрицата, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз. Добавят се около 700 мл вода, за да може оризът да набъбне. След като водата от сместа се редуцира и оризът вече е полусварен, сместа се сваля от огъня и с нея се пълнят всички чушки. За да запушим чушките използваме капачето им или кръгче картоф. 

Когато вече сме готови с всички чушки, намазняваме подходяща тава, нареждаме чушките в нея и добавяме вода, да ги покрие поне до половината. Печем в предварително загрята фурна. След като водата от чушките заври я преливаме в друг съд и оставяме чушките да се пекат още малко до кафеникава коричка. 

Отделно разбиваме 3 жълтъка, добавяме прясното и киселото мляко. В малка тенджерка слагаме олио и след като се сгорещи запържваме брашното. След това изсипваме бульона от чушките, разбъркваме докато се сгъсти леко и добавяме на тънка струйка сместа от жълтъците и млякото. Продължаваме да бъркаме докато сосът се сгъсти изцяло, след което го поръсваме с нарязан магданоз и подправяме на вкус. При сервиране чушките се поднасят поляти със соса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *